dilluns, 25 de novembre de 2013
 Temporada 2014-2015 


     Aquí teniu l'enllaç amb la secció de Llibres exprés del Tot és possible (RAC 1).
Feu-hi un cop d'ull:

http://rac1.org/totespossible/blog/llibres-expres-llibres-per-pensar-i-sentir/
  Textos dels oients de la secció de llibres útils"Quan he de regalar un llibre a un nen, intento anar a una llibreria especialitzada: a Barcelona (i arreu Catalunya) hi han llibreries infantils amb una selecció excel·lent i amb llibreters molt bons que ajuden a triar el llibre adient (Casa Anita, , Luz de Lula, Al·lots, La petita, Abracadabra...) en aquests establiments sempre tenen una selecció molt acurada de llibres infantils i estic segura de trobar el que em fa falta: un llibre de qualitat amb il·lustracions sensacionals per a un nen que s'ho mereix!"
                 Natalia

"Quan he de regalar un llibre a un nen sempre penso amb el caràcter del nen i penso sobretot en el que pot aprendre o en què aprendrà. Miro que sigui un llibre prou atractiu a nivell d'il·lustracions(segons l'edat) però les suficients perquè el que m'interessa és que les lletres hi apareguin.  I el que m'agrada més de tot és pensar que és un llibre amb el qual compartirem una estona de lectura.  Assentar-nos observar les tapes del llibre, pensar de què anirà el llibre i quan estem ben a punt, comencem a llegir, dic "comencem" perquè sovint llegim plegats, i hi ha dies que és el mateix nen que vol ser el protagonista de la lectura. 

En definitiva el moment de regalar un llibre és regalar un moment d'un món que apareix només quan el llibre és obert."
                Elodie


                      *******************************

http://www.racalacarta.com/download.php?file=1029%2015h%20(Dimarts%2029-10-13)%20El%20raco%20dels%20llibres%20(%20).mp3 Descarrega-te'l Llegir amb els nens
29/10/2013
read-books-that-you-enjoyUn estudi del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil mostra que el joves que estudien secundària llegeixen un 10% menys que fa 6 anys. Segons l’informe, els nens de primària són bons lectors: més d’un 80% llegeix almenys un cop per setmana. Ara bé, a mesura que es van fent grans, perden l’hàbit de la lectura. Com podem fer que els nostres fills llegeixin? Llegir amb ells és una manera d’encomanar-los la passió per la lectura?  En parlem amb l’escriptora NÚRIA ESPONELLÀ.

LECTURES RECOMANADES:
“Llegir per a créixer una guia pràctica per fer fills lectors”, de JOAN CARLES GIRBÉS. Editorial Bromera.
“Mètode definitiu per tenir fills lectors”, de JOAN CARLES GIRBÉS.
Aquí podeu descarregar la versió online.
“Llegir més enllà de les lletres”, d’ ENRIC QUERALT. Pagès editors.
“La lectura i la vida”, de l’EMILI TEIXIDOR. Editorial Columna.
“M’agrada llegir”, de JOAN PORTELL. Ara Llibres.
“Vivir la lectura en casa”, de LOURDES REYES. Editorial Juventud.
PARTICIPACIÓ:
Escriviu un text que comenci amb la frase: “Quan he de regalar un llibre a un nen…” i expliqueu què feu, en què us fixeu i tot el que vulgueu. Podeu enviar els vostres textos a nuriatenea@gmail.com. Entre tots els participants sortejarem un cistell de fruita d’ apadrinaunarbrefruiter.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada