diumenge, 3 de novembre de 2013


Aquí teniu algunes opinions dels oients de la secció de llibres útils


Tinc un afecte especial pel llibre "Las mujeres que leen són peligrosas" de Stefan Bollmann, per dues raons... La primera és que l'autor ha estat capaç de fer un exquisit treball, relacionant dues branques de l'art, que són, la literatura i la pintura. La segona és que les pintures escollides són magnifiques i el text que les acompanyen són molt il·lustratives, didàctiques i entenedores dirigides a un públic molt ampli.

           Rosa Dachs
..........


Hi ha un llibre que en la meva joventut em va servir de guia; encara que confesso, que més pel que va significar, que no pas pel cas que li vaig fer. Doncs a voltes la vida ens dóna regals i no els apreciem fins molt més tard. Te parlo de : " Cartes a un jove poeta " de Rainer Maria Rilke.
Aquest llibre va ser un regal allà pel començament dels 80 d'una amiga música, que malhauradament ja no hi és, i que me´l regalà acompanyat d'un disc d' Erik Satie. Era la seva manera de dir-me amb música i poesia allò que pot significar l'Art en la seva dimensió creativa.
              Quim Romaní  
..............
 Un llibre d'assaig que he rellegit molt és "inocencia radical" de l'Elsa Punset, està molt ben escrit i explica molt bé conceptes que pensem que sabem, m'agrada molt el capítol que parla de l'amor, un tema tant recurrent i mai no l'havia llegit aixì tant ben explicat, m'ha servit, però potser he de trobar més el plaer i gust de la lectura. seguiré escoltant-la i segur que podré trobar-lo.
 També penso que és interessant quan demana els oients que enviïn escrits, en un món tot tant ràpid i visual fa bé aquest exercici d'escriure sobre un tema, és quan valorem els escriptors perquè només quatre ratlles costa molt de fer i és bonic escoltar l'escrit seleccionat perquè es pot valorar i surten coses maques.
 Gràcies per ser-hi
                        M. Dolors
 ..............

De lectura sempre en tinc a la tauleta de nit. Abans llegia molt més, perquè viatjava en metro amunt i avall, però ara vaig en moto, així que el temps de lectura ha quedat limitat al que la son em permet quan em fico al llit. És un dels moments preferits del dia: llegir totes les pàgines que pugui abans d'adormir-me. 
Pel que fa al gust per la lectura, suposo que va ser amb els llibres juvenils de la meva pre-adolescència: Los Cinco, la Puck, Los Hollister... Crec que des de llavors, ja mai he parat de llegir. Vaig enganxar-me totalment a la lectura amb els llibres d'Agatha Christie, i em llegia totes les novel·les negres que em queien a les mans (..)
Ara he acabat de llegir INFERNO de Dan Brown, i he començat ja LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT, que ja m'ha enganxat des de la primera pàgina, identificant-me amb el protagonista: un escriptor que ha perdut la inspiració... :-(((

Dolors Simó
..........
 Molts llibres m'han despertat curiositat, però darrerament vaig llegir un de Manuel de Pedrolo el 'Mecanoscrit del segon orígen', que em va deixar glaçada. Segurament la majoria de gent va llegir aquest llibre com a lectura obligada a l'escola (això m'han anat dient) però no va ser el meu cas, en aquest cas crec que si l'hagués llegit de més joveneta la percepció hagués estat molt diferent. 

En concret em va deixar enamorada el personatge principal, l'Alba. Em va encisar com en Pedrolo va aconseguir un personatge tant fort i amb una personalitat tant marcada que fa que la creguis real i t'enamoris d'inici a fi de la novel.la.

Alguna recomanació de reculls de contes o relats breus estaria bé sobretot per engrescar a qui no té aquesta costum de llegir i sembla que li faci mandra posar-se amb una novel.la. 

Vanessa Gómez
..............

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada