diumenge, 26 de febrer de 2012

textos escollits concurs febrer

Àngels Recasens.

Viure

Em sento estranya , reflexiono quin propòsit tinc per aquest any? De fe ja fa anys que no em proposo res més que: Salut i feina. Que simple, eh? Però és així com visc la vida jo. Dia a dia gaudint de les petites coses que vaig trobant pel camí. Ahir mateix, em vaig adonar que al bosc que passo cada dia per anar a treballar el ocells refilaven més que de costum. La musica que vaig escoltar em va fer obrir més l’oïda, els ulls i el cor. Quin goig poder escoltar-los de camí a la feina. Respirar fons i continuar el corriol. No em diguis que no es un bon propòsit poder treballar? Amb l’època que ens trobem! I poder-hi anar per que em trobi bé de salut encara em fa sentir millor. Que tingui il·lusió per aixecar-me aviat, esforçar-me per vestir-me amb ordre i concert! Poder fer un somriure al matí quan em diuen Bon dia, bon dia....Poder ser atent amb els companys, usuaris ...I al tornar a casa poder retrobar-te amb la família parlar, jugar i entrelligar els nostres hàbits quotidians . Aquestes petites i grans coses a la vegada són les que vull proposar-me per aquest any vinent i per tots els que vagin arribant! Es per això que el dia 31 quan menjo els raïm i brindo amb cava em proposo fer el petó a la meva parella i tornar a començar

.....................................

Roger Vilaplana

Acabo d'escoltar el programa del dia 10, sobre escriure per recuperar l'ànim i he sentit que tanques el programa parlant dels bons propòsits per aquest any.

Saps? A mi em passa allò de que els propòsits de principi d'any sovint els incompleixo, per tant el propòsit me'l vaig fer abans d'acabar el 2011: el de recuperar les ganes d'escriure. I des de principis de desembre que escric un bloc, en el que hi publico contes, alguns que ja tenia escrits, i una píndola normalment diària. El fet de publicar els contes m'ha obligat a reordenar i classificar textos que no tenia prou ben arxivats, reescriure'n algun i buscar-ne algun que tenia extraviat, mentre que la píndola diària és un exercici d'escriptura que m'obligo a fer perquè, en el meu cas, és per a mi del tot saludable. Ja torno a gaudir del fet d'escriure després d'un temps bloquejat i, si a més a més la lectura del text fa somriure algú o també el fa gaudir, em sento doblement gratificat i, a més, afortunat (...)

.....................................................

Maria Elena Oliver

Quan comença un nou any tothom ens fem propòsits com una necessitat de reestructurar el nostre dia a dia.
Quan fem anys, passa quelcom semblant, però quan canviem de dècada sembla que tothom esperi que es facin canvis més contundents i jo em trobo just en aquest punt : fa res que hem canviat d’any i dintre d’uns dies jo en faré 50!
Quin és el meu propòsit?
El propòsit es fa en base del que ja has fet, per millorar o per deixar de fer-ho, mirant tot el “pòsit” de vivències, us haig de dir que m’ha semblat que hi he arribat molt ràpid, ha estat un trajecte agradable però és cert que és un moment per mirar enrera, de recordar moments emotius, agradables i retrobar-te amb gent que tenim una cosa en comú, vam coincidir a l’escola
Aquest és el meu propòsit pel 2012, un propòsit compartit, aconseguir reunir a la promoció del 76, una colla de nens i nenes que aquest any arribarem al mig segle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada