dilluns, 26 de setembre de 2011

Concurs nova temporada

EL MEU ESTIU A LA CIUTAT M'HA AJUDAT A ASSOLIR EL MEU REPTE
(Text d'Emma Gajo)


Aquest estiu viscut a la ciutat ha estat un plaer .He gaudit del silenci, sola a casa i a l'edifici, alguns dies.

Ralentit el ritme de la vida comú al barri, la plaça sense comerços oberts, jo mirava i em sentia ditxosa de viure l'espai sense gent, anant contracorrent de qui marxa de vacances

He descobert uns arbres a la plaça, ja que mai m'havia aturat a mirar enlaire, aixecant el cap. A l'hivern la gent cap cots no caminen, corren pels carrers.

El meu estiu a la ciutat ha estat unes vacances pagades.

Al matí, sentia les campanades de l'església, embadalida hi parava atenció, sentia els sons dels ocells...Que cega he estat durant l'any davant d'aquest entorn.

M'emocionava d'assaborir lentament, glop a glop el cafè, asseguda a la terrasseta, fixant-me en un cop de vent que movia alguna branca del llimoner, un mosquit entretingut damunt les begònies.

Vivint amb consciència, ara el soroll del meu pas descalç, la veu d'un caminant que passava pel carrer, el respir del meu gat, no m'hi havia fixat mai, ronca i tot!

La gent deia," ai pobre, s'ha quedat a Barcelona", i no saben que he fugit del brogit de masses d'estiuejants, de cues, de fer el turista en un mes on les ciutats no són reals, ja que no veus ni vius, ni observes el ritme d'aquell lloc.

Que ditxosa he estat.Tenia por de l'avorrimentL(no he pogut fer tot el que tenia previst, que trist sempre volent estar fent coses, notes de tasques per fer, feines pendents... ) perquè m'he recreat en les petites coses que m'envoltaven i les sensacions especials que el silenci et dona l'oportunitat de descobrir i el meu barri desert...

Temia que em vingués a visitar sovint la tristesa, em capfiqués la melanconia, sentís enveja dels qui han viatjat on volien

Ha estat acomplert el meu projecte d'aprendre a viure sola i acceptar una malaltia , el motiu pel qual m'he hagut de quedar.Li he trobat la part positiva i he après molt.

El meu estiu a la ciutat ha estat un regal, tasteu-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada