dijous, 16 de juny de 2011

Textos concurs 17 de juny

(fragments)

“... Em fa molta mandra cuidar del jardí i haver-lo de regar cada dia, no tinc ànima jardinera, vaja, però hi ha una cosa que si faig; quan arribo a casa a última hora del dia després d'haver treballat 10 hores de peu primer de tot engego els aspersors per regar la gespa, i mentre es va empapant, vaig a la dutxa i després torno al jardí amb el cabells molls, apago els aspersors i em disposo a regar la resta de les plantes. M'encanta trepitjar la gespa molla mentre vaig regant la resta de les plantes (...) i tenir al cabell moll fa que em senti fresca després d'haver passat tanta calor durant tot el dia, almenys durant una estoneta, ja que mitja hora més tard tornaré a estar morta de calor!!! (...) I què dir de l'oloreta que desprén la gespa!! Em recorda a quan era petita i passava els caps de setmana i els mesos d'estiu a la masia de l'avi... Aquella olor, la fresqueta i el "massatge" als peus em transporten a un moment de relax i pau que quasi es torna com una droga les nits d'estiu!!

Mireia Pascual

..........................

TOCAR DE PEUS A TERRA.


L’escalfor del sol de primavera a la pell, la remor del mar, la sorra càlida a les mans fent pessigolles. Tanco els ulls i viatjo a través del temps, recordo les meves hores solitàries a la platja, quan no tenia res més a fer que buscar-me un pla per passar les hores. Me’n vaig lluny, fa uns anys, quan organitzar-me el dia només depenia de mi. Era feliç, tenia temps per pensar, per buscar estratègies a la vida. I ara? ara també ho sóc, d’una altra manera. Una veueta se m’acosta dient “maaamiiii” i em tira sorra a la cara caient de quatre grapes sobre meu. De cop, toco de peus a terra, quina hora és? Què tard s’ha fet! Marxem! Si havíem d’anar a comprar el pa, el dinar està a mig fer. La realitat em desperta amb un munt de feina per endavant.

Susanna Tortosa

............................


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada